Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду
и
Факултет за економију и инжењерски менаџмент – ФИМЕК организује

7.  Конференцију са међународним учешћем
УПРАВЉАЊЕ ЗНАЊЕМ И ИНФОРМАТИКА

У Врњачкој Бањи је од 2. до 4. јуна 2021, у хотелу „Краљ”, одржана 7. Kонференција са међународним учешћем „Управљање знањем и информатика”, коју организују Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду и Факултет за економију и инжењерски менаџмент из Новог Сада. На Конференцији је представљено око 50 радова аутора из наше земље и иностранства. Захваљујемо се свим ауторима који су учествовали, указали нам поверење и изразили спремност за сарадњу. Фотографије са Конференције су постављене у Галерији вебсајта.

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду је основана 1959. године, и једна је од најстаријих високошколских установа у Републици Србији.

Одсек Електротехнике отворено је 2004. године и данас обухвата три студијска програма на основним струковним студијама, Електротехнику, Информационе технологије и Веб дизајн, и један мастер струковни програм – Информационе технологије.

Наша прва конференција о темама из информационих технологија била је Informing Science & IT Education (Наука о информисању и ИТ едукација) организована 2011. године у Новом Саду као заједничка међународна конференција са Институтом за науку о информисању из САД-а. У 2013. години Школа је била домаћин још једне међународне конференције под називом Knowledge Management: Improving and Sustaining Quality (Управљање знањем: унапређење и одржавање квалитета) у сарадњи са Државним колеџом Мејкон, Факултетом за информационе технологије, из Џорџије, САД.

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду од 2015. године организује конференције са међународним учешћем на тему Управљање знањем и информатика на планини Копаоник. Конференција у јуну 2021. године биће одржана у Врњачкој Бањи, у хотелу „Краљ“ и припрема се у сарадњи са Факултетом за економију и инжењерски менаџмент (ФИМЕК) из Новог Сада, Србија.