Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду
и
Факултет за економију и инжењерски менаџмент – ФИМЕК организује

7.  Конференцију са међународним учешћем
УПРАВЉАЊЕ ЗНАЊЕМ И ИНФОРМАТИКА

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду је основана 1959. године, и једна је од најстаријих високошколских установа у Републици Србији.

Од 2004. године је отворен одсек Електротехнике из ког се развио низ студијских програма: Електротехника (2004.), Информационе технологије (2006.), Електронско пословање (2009.), Мултимедији (2012.) и Веб дизајн (2017.). Постоје и специјалистичке студије Електроенергетике (2012.), Информатике и електронског пословања (2014.) и Информационих технологија (2017.).

Висока техничка школа струковних студија из Новог Сада сарађује са бројним факултетима из области информатике, како из региона, тако и из Европе и света. Та сарадња доказана је и 2011. године када смо били суорганизатори велике, светске конференције на тему «Informing Science IT Education». Гости наше школе и града Новог Сада били су декани и професори познатих универзитета из 35 земаља света.

Школа је 2012. године потписала уговор са Државним колеџом «Мејкон» из Џорџије, САД. Овим уговором омогућена је размена предавача, али и студената којима се на тај начин нуди могућност добијања поена и диплома за курсеве «Мејкон» колеџа.

Од 2015, сваке године у Јануару Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду организује конференцију Управљање знањем и информатика на Копаонику.

КОНФЕРЕНЦИЈА 2020

Шеста по реду међународна конференција Управљање знањем и информатика је одржана 13 – 14 јануара 2020. на Копаонику. Тренд пораста интересовања за ову конференцију се наставља, па је за објаву у зборнику радова прихваћено 50 радова. Сам зборник је редизајниран и направљен у форми кликабилне веб странице, тако да се директно може приступити појединачним радовима. На овај начин, олакшава се проналажење радова од стране заинтересованих читалаца, као и могућност цитирања радова.

Теме радова су биле изузетно актуелне. Учесници конференције су имали прилику да размене мишљења о актуелностима и истраживањима из информатике, електротехнике, машинства, економије и других области. Између осталог, говорило се о data mining-у и sentiment mining-у, квалитету софтвера, Internet of things-у, четботовима, неуронским мрежама, рачунарским мрежама, рачунарској графици, 3D штампи, 3D моделовању, паметним кућама и паметном здравству, пројектовању сензора, дијагностоици сложених техничких система, електричним аутомобилима, блок чејн технологији, и многим другим актуелностима.

Фотографије са конференције можете преузети овде.

DSC_7131

КОНФЕРЕНЦИЈА 2019

8-9 јануара 2019. Године одржана је 5-та по реду међународна конференција Управљање знањем и информатика на Копаонику. Овогодишња конференција изазвала највеће интересовање аутора до сада. Пристигао је велики број радова па су рецензенти имали пуне руке посла. Као резултат, добили смо зборник са 41. Радом актуелне тематике.

На самој конференцији слушало се и у пријатној атмосфери дискутовало на тему симулација рачунарских мрежа, firebase cloud messaging-у, биометријској аутентификацији у моблном банкарству, crowdsourcing-у, mobile-first webdesign-у, моделу стручне праксе у струковном образовању, превенцији електронског насиља, 3D моделовању, малим електранама…

slika

КОНФЕРЕНЦИЈА 2018

Излагачи радова и слушаоци конференције Управљање знањем и информатика 2018. године, имали су прилику да чују бројне новости из струке, дискутују и размене искуства. Причало се о разним трендовима из ИТ сектора, али и других области: паметним болницама, паметним сатовима, неуронским мрежама, примени симулација у настави, безбедности информација, дигиталном маркетингу, енергетској ефикасности, 3Д моделовању, оцени квалитета наставе у високошколским установама, унапређивању практичних вештина студената кроз сарадњу високошколских установа са привредом и др.

slika