Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду
и
Факултет за економију и инжењерски менаџмент – ФИМЕК

организују

8.  Конференцију са међународним учешћем
УПРАВЉАЊЕ ЗНАЊЕМ И ИНФОРМАТИКА

10-12. јануар 2022.
Коп
аоник, Србија

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду је основана 1959. године, и једна је од најстаријих високошколских установа у Републици Србији.

Одсек Електротехнике отворен је 2004. године и данас обухвата три студијска програма на основним струковним студијама, Електротехнику, Информационе технологије и Веб дизајн, и један мастер струковни програм – Информационе технологије.

Наша прва конференција о темама из информационих технологија била је Informing Science & IT Education (Наука о информисању и ИТ едукација) организована 2011. године у Новом Саду као заједничка међународна конференција са Институтом за науку о информисању из САД-а (www.informingscience.org). У 2013. години Школа је била домаћин још једне међународне конференције под називом Knowledge Management: Improving and Sustaining Quality (Управљање знањем: унапређење и одржавање квалитета) у сарадњи са Државним колеџом Мејкон, Факултетом за информационе технологије, из Џорџије, САД.

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду од 2015. године организује конференције са међународним учешћем Управљање знањем и информатика на планини Копаоник. Конференција у јануару 2022. године припрема се у сарадњи са Факултетом за економију и инжењерски менаџмент (ФИМЕК) из Новог Сада, Србија.

Претходна, 7. Конференција, одржана је у Врњачкој Бањи у јуну 2021, услед ситуације изазване пандемијом. Зборник радова се може погледати овде, а фотографије су у Галерији.