Управљање знањем и информатика, Копаоник, 08. – 09. јануар 2019. године

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду је основана 1959. године, и једна је од најстаријих високошколских установа у Републици Србији.

Од 2004. године је отворен одсек Електротехнике из ког се развио низ студијских програма: Електротехника (2004.), Информационе технологије (2006.), Електронско пословање (2009.), Мултимедији (2012.) и Веб дизајн (2017.). Постоје и специјалистичке студије Електроенергетике (2012.), Информатике и електронског пословања (2014.) и Информационих технологија (2017.).

Висока техничка школа струковних студија из Новог Сада сарађује са бројним факултетима из области информатике, како из региона, тако и из Европе и света. Та сарадња доказана је и 2011. године када смо били суорганизатори велике, светске конференције на тему «Informing Science & IT Education» (http://2011.informingscience.org/). Гости наше школе и града Новог Сада били су декани и професори познатих универзитета из 35 земаља света.

Школа је 2012. године потписала уговор са Државним колеџом «Мејкон» из Џорџије, САД. Овим уговором омогућена је размена предавача, али и студената којима се на тај начин нуди могућност добијања поена и диплома за курсеве «Мејкон» колеџа.

Од 2015, сваке године у Јануару Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду организује конференцију Управљање знањем и информатика на Копаонику.

КОНФЕРЕНЦИЈА 2019

8-9 јануара 2019. Године одржана је 5-та по реду међународна конференција Управљање знањем и информатика на Копаонику. Овогодишња конференција изазвала највеће интересовање аутора до сада. Пристигао је велики број радова па су рецензенти имали пуне руке посла. Као резултат, добили смо зборник са 41. Радом актуелне тематике.

На самој конференцији слушало се и у пријатној атмосфери дискутовало на тему симулација рачунарских мрежа, firebase cloud messaging-у, биометријској аутентификацији у моблном банкарству, crowdsourcing-у, mobile-first webdesign-у, моделу стручне праксе у струковном образовању, превенцији електронског насиља, 3D моделовању, малим електранама….

slika

КОНФЕРЕНЦИЈА 2018

Излагачи радова и слушаоци конференције Управљање знањем и информатика 2018. године, имали су прилику да чују бројне новости из струке, дискутују и размене искуства. Причало се о разним трендовима из ИТ сектора, али и других области: паметним болницама, паметним сатовима, неуронским мрежама, примени симулација у настави, безбедности информација, дигиталном маркетингу, енергетској ефикасности, 3Д моделовању, оцени квалитета наставе у високошколским установама, унапређивању практичних вештина студената кроз сарадњу високошколских установа са привредом и др.

slika

 Позивамо Вас да будете учесник Пете међународне конференције «Управљање знањем и информатика» која ће се одржати на Копаоникуод 08. до 09. јануара 2019. године. Циљ конференције је да окупи истраживаче из области управљања знањем и информатичких наука, који ће кроз размену идеја и дружење на падинама ски-центра Копаоник промовисати знања и искуства из ових области.