Управљање знањем и информатика, Копаоник, 08. – 09. јануар 2019. године

НАПОМЕНА: Локација одржавања конференције од 08. до 09. јануара 2018. године је Копаоник, Хотел „Club A“.

Слање радова: kmi@vtsns.edu.rs

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду је основана 1959. године, и једна је од најстаријих високошколских установа у Републици Србији.

Од 2004. године је отворен одсек Електротехнике из ког се развио низ студијских програма: Електротехника (2004.), Информационе технологије (2006.), Електронско пословање (2009.), Мултимедији (2012.) и Веб дизајн (2017.). Постоје и специјалистичке студије Електроенергетике (2012.), Информатике и електронског пословања (2014.) и Информационих технологија (2017.).

Висока техничка школа струковних студија из Новог Сада сарађује са бројним факултетима из области информатике, како из региона, тако и из Европе и света. Та сарадња доказана је и 2011. године када смо били суорганизатори велике, светске конференције на тему «Informing Science & IT Education» (http://2011.informingscience.org/). Гости наше школе и града Новог Сада били су декани и професори познатих универзитета из 35 земаља света.

Школа је 2012. године потписала уговор са Државним колеџом «Мејкон» из Џорџије, САД. Овим уговором омогућена је размена предавача, али и студената којима се на тај начин нуди могућност добијања поена и диплома за курсеве «Мејкон» колеџа.

Од 2015, сваке године у Јануару Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду организује конференцију Управљање знањем и информатика на Копаонику.

Излагачи радова и слушаоци конференције Управљање знањем и информатика 2018. године, имали су прилику да чују бројне новости из струке, дискутују и размене искуства. Причало се о разним трендовима из ИТ сектора, али и других области: паметним болницама, паметним сатовима, неуронским мрежама, примени симулација у настави, безбедности информација, дигиталном маркетингу, енергетској ефикасности, 3Д моделовању, оцени квалитета наставе у високошколским установама, унапређивању практичних вештина студената кроз сарадњу високошколских установа са привредом и др.

slika

 Позивамо Вас да будете учесник Пете међународне конференције «Управљање знањем и информатика» која ће се одржати на Копаоникуод 08. до 09. јануара 2019. године. Циљ конференције је да окупи истраживаче из области управљања знањем и информатичких наука, који ће кроз размену идеја и дружење на падинама ски-центра Копаоник промовисати знања и искуства из ових области.