Место одржавања

Копаоник, Хотел „Краљеви Чардаци“

Копаоник, некада називан Сребрна планина због рудника сребра, једна је од најлепших планина Србије смештена у њеном централном делу, која је и национални парк познат по изванредним природним лепотама. Иако Копаоник током године има око 200 сунчаних дана, снег тамо пада од новембра до маја, у просеку 159 дана у години.

Фотографије Петре Балабан

Скијашки центар Копаоник као највеће зимско одмаралиште у Србији привлачи све категорије скијаша. Има 24 жичаре, 70 км скијашких стаза за алпско и нордијско скијање и полигон за екстремне скијаше и сноубордере. Почетници се могу пријавити за курс скијања или вожње на борду. Стазе су углавном лаке за скијање (таквих је око 54 %, ​​ укупне дужине 30 км), а постоји и могућност ноћног скијања. Преко 70 % скијашких стаза покривено је системом за прављење вештачког снега. После скијања посетиоци се могу опустити уз третмане за унапређење здравља и негу, или отићи у кафиће и ноћне клубове.

Како до Копаоника

До Копаоника можете доћи аутомобилом или аутобусом, пошто постоје директне аутобуске линије из Београда, Новог Сада и Ниша.


Београд – Копаоник …… 290 км

Нови Сад – Копаоник …  370 км

Ниш – Копаоник ………… 118 км


Да бисте сазнали више о смештају, скијању и превозу, посетите веб странице:

Kopaonik
InfoKop